Et lille nyt projekt

En stor omvæltning

Jeg flyttede i sommeren 2020 til København.

Det var på mange måder en kæmpe omvæltning. Jeg er vokset op i Nykøbing Falster, en by lige i smørhullet mellem Lolland og Falster. Nykøbing er en by, jeg stadig holder meget af og mit første projekt: “Mit Lolland-Falster” omhandler. Særligt for en naturfotograf som jeg betød flytningen til en storby, ikke mindst at det netværk af kendte områder, det kendskab, jeg har opbygget til specifikke dyr og alle de gode fotomuligheder, jeg har haft i baghånden, blev slået tilbage til start.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, og jeg har siden da arbejdet benhårdt på at finde nye spændene dyr og fotomuligheder. På sin vis har det været dejligt at forsøge at fotografere noget nyt og anderledes. Jeg har opbygget et nyt kendskab til mange områder såsom: Amager fælled, nordhavnstippen, Kalvebod fælled, Dyrehaven og mange flere.

Men en ting har jeg savnet i det seneste år: at kunne have mit eget skjulprojekt!”

Et nyt projekt

Men det har jeg omsider fået rådet bod på. Jeg har nemlig investeret i mit eget lille, lette skjul, jeg kan have med ud i naturen.

Det er et småt letvægts Buteo Mark II skjul med plads til en enkelt person. Det fylder stort set intet og slås op på under 5 sekunder. Det er ganske fantastisk, hvor hurtigt det går, fra jeg står af cyklen til, at jeg sidder fuldstændig klar til, at den store oplevelse udfolder sig foran mig.

Skjul er min favoritmåde at arbejde på. Langt størstedelen af mit arbejde til min fotobog “Mit Lolland-Falster” foregik fra skjul. Jeg elsker at sætte mig et ambitiøst mål og, så gå ud og researche observere og til sidst sidde og vente i mit skjul til, at brikkerne falder på plads foran mig. Det er en fantastisk følelse, når alt går op i en højere enhed og billeder helt bogstaveligt kommer til mig i stedet for omvendt.

Vinterfodring

Men hvad skal jeg så bruge mit nyerhvervede skjul til?Jeg har mange ideer: Sangfugle, rovfugle, pattedyr. 

Det første jeg vil bruge mit skjul til er at fotografere småfugle og kragefugle. Ikke mindst er jeg på jagt efter skovskaden, der  bare er den smukkeste kragefugl vi har i Danmark. Den elsker nødder og tør godt komme på besøg på et foderbræt, så sådan et har jeg bygget.

helt konkret har jeg opsat nogle grene og er begyndt at fodre med frø og nødder. Det er et stort hit for de små fugle der besøger brættet og de omkringliggende grene og krat regelmæssigt til at der er tomt. Jeg vil så sidde få meter derfra i mit lille skjul og observere og fotografere mens de flyver til og fra det lille foderbræt og forhåbentlig lander på de pinde jeg har sat op til dem. Det kan kun blive godt! 

Jeg har ikke opnået nogle store, smukke billeder endnu, men jeg arbejder bestemt på det, og jeg lover at fortælle om det, ligeså snart jeg får:)

November plejer ellers at være en grå og kedelig omgang, men med mit nye skjul og mit nye projekt er jeg på dupperne og er klar til at indfange den store oplevelse.

– Mads

Relaterede blogindlæg

DSCF00101-Edit

Om mig

Mit navn er Mads Hagen og jeg er professionel naturfotograf. Min blog handler om mine små og store eventyr, ud i den fantastiske Danske natur. Jeg brænder for at fortælle den gode og interessante fortælling om naturen, og ikke mindst om alle de fantastiske væsener, der lever derude. Jeg tror på at hvis man kender noget til naturen, bliver man også bedre til at passe på den.

Hvis du vil vide mere om mig kan du læse om mig på knappen herunder.

Tidligere indlæg

JOIN THE ADVENTURE

NEWSLETTER

Sign up to my newsletter and receive a free lite version of my E-Book about wildlife photography.

%d